Stisching Social Catering in het blad “Dichterbij” van de Rabobank Amerstreek!

Begin januari hebben zijn wij geïnterviewd voor het ledenblad “Dichterbij” van de Rabobank. Een eer om ons te mogen presenteren in dit blad. Vol trots en met veel dank aan Rabobank Amerstreek, Pink communicatie en René Schotanus plaatsen wij dit artikel op ons blog.

Een maaltijd met aandacht

Wie: Margot van Holten
Wat: Stichting Social Catering
Waar: Oosterhout
Waarom: ‘Er was een duidelijke behoefte onder senioren uit Oosterhout om maaltijden thuis bezorgd te krijgen. Dat merkte William Vermeulen, die werkt bij cateringbedrijf Vermeulen. Ze kregen regelmatig aanvragen, waar ze niet aan konden voldoen. Toen ik dat hoorde wilde ik daar graag mee aan de slag. Na een klein jaar voorbereidingen zijn we in juni 2015 gestart met de stichting Social Catering.

Rabobank Amerstreek, DichterbijWilliam is voorzitter, Bram Kamp is penningmeester en ik ben secretaris. Ons doel is om meer te doen dan alleen het leveren van maaltijden. Nu senioren meer en langer thuis blijven wonen, zien we dat de vereenzaming toeneemt. Onze vrijwilligers bezorgen niet alleen, ze maken ook een praatje, drinken een bakje koffie en kijken of alles nog goed gaat. Het is geweldig dat zij dat doen en het heeft nog een groot voordeel: de bezorging is gratis. Voor een driegangenmenu betalen mensen dan ook maar € 7,10. We kunnen voor elke dag in de week een maaltijd leveren, die op drie bezorgdagen worden gebracht. Allemaal vers bereid met streekproducten. Regelmatig vragen we naar speciale wensen en dan komen er leuke tips. Een tijdje geleden waren er bijvoorbeeld ouderwetse pannenkoeken met erwtensoep. Het is mooi om te zien hoe goed het aanslaat.

We begonnen met 20 klanten, een half jaar later zijn het er al 120. Met 18 vrijwilligers redden we dat nog net, maar eigenlijk hebben we er meer nodig. Het werk geeft veel voldoening en het is een gezellige club, waarmee we regelmatig iets leuks doen. Wilt u er tijd voor vrijmaken? U bent van harte welkom via info@stichtingsocialcatering.nl.