Senioren willen een socialer Nederland

De enquête Namens Nederland heeft onderzocht hoe de Nederlandse bevolking naar de toekomst van Nederland kijkt. 5.500 senioren deden mee. Zij gaven aan dat ze een socialer, minder individualistisch, Nederland willen. Uit de enquête blijkt daarnaast dat betere zorg hoog op de lijst staat voor een beter Nederland. Dat meldt ANBO.

Van de senioren denkt slecht 32 procent dat de volgende generatie gelukkig zal zijn met Nederland. Om een beter Nederland te realiseren zijn de ouderen, net als andere Nederlanders, bereid om inspanningen te leveren.

Zo steunen de ouderen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de zorgpremie minder hard stijgt. De ouderen geven ook aan dat zij liever meer belasting betalen voor langdurige zorg dan dat ze er zelf voor moeten sparen.

Betere zorg

Er hebben ruim 100.000 mensen meegedaan aan de enquête. De kernpunten die mensen aankaarten voor een beter Nederland zijn: betere zorg, beter onderwijs, meer veiligheid, meer koopkracht en een betere leefomgeving.

De Nederlanders zijn bereid om vier uur per week meer te werken als dat deze doelen helpt realiseren.

Namens Nederland is een onafhankelijk initiatief van McKinsey & Company, gesteund door De Telegraaf, RTL, SBS, FD, nudnik, CAVIAR, Motivaction, SKIM, FNV, CNV, VNO-NCW, RET, HTM, NS en een aantal wetenschappers

Bron: ouderen jornaal